18 april 2012

Små trevliga bagateller och en stor


Förmiddagsfika i kombination med en runda i trädgården - i såna lägen är det bra att ha kontoret hemma. Jag och Masai gick och tittade hur allting artar sig och visst... Hostorna är riktigt på gång...


...och ormögat är sådär vårfräscht och läckert just nu.


Den sibiriska ärtbusken är ju trevlig, just nu får jag tillägga, för här i söder får den alltid mjöldagg längre fram på säsongen. Förmodligen kommer den att få lämna vår trädgård i år.


Men sockblommorna bara älskar jag. Nu står blommorna i knopp och kommer snart att blomma så fint men det är bladverket som är den största fördelen med denna växt tycker jag. Så snyggt!


En annan favorit i skugga är ju flocknävan. En trogen växt som sköter sitt jobb!


Strutbräkenkräklorna håller på att snurra upp sig. Ormbunkar är så spännande tycker jag... och vackra!En annan trogen vän är dagliljan. Blommorna är ju OK men än en gång är det de fina bladen som jag gillar mest.


...och så är mahonian riktigt på G...


Vi sådde lite olika tidiga grönsaker i helgen och Masai undrar vad som händer - eller inte händer?


- Aha, det tar en stund innan man kan se de här bladen. Jaha, då väntar vi! Vi kan ju alltid gå en promenad under tiden matte :-)


Många små bagateller men de gör mig glad och så en stor som alltid gör mig ännu gladare - Masai - som för övrigt inte är en bagatell utan snarare är medelpunkten i familjen. Allt gott - så ska det ju vara.

Kramar från Anna Vattenkanna


19 uppskattade kommentarer :

Staffan Nilsson sa...

Jag håller med dig om att blommor i all ära, men bladen slår det mesta. Speciellt på våren när allt så så där "nygrönt".

Högagärde sa...

Tack kloka Anna för att ditt svar med det blir nog lite knepigt att hitta en lämplig växtplats. Ha en bra dag.

Helens trädgård sa...

Jag blir grön av avund då jag ser dina bilder på alla växter som har tittat upp ur rabatterna.

Här hos mig vräker snön ner åter igen!!!!
mellan 15-20 cm får man lägga till de tidigare 30-40 cm.
Jag deppar!
Vill ha vår... NU!

Din Masai är en väldigt vacker vovve.
Huvudet lite på sne och bruna ögon som tittar ömt.... underbart!

Önskar dig en fin dag!

Lotta sa...

Han är bra vacker, er Masai! Jag blir alldeles varm av det sista kortet, helt underbart!

Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Masai är så klart finast av allt!
Men just ormbunksskott är bland dom allra finaste, min svärmor och jag brukade alltid gå ut och titta extra på dom! Underbara bilder!
Agneta kram

Anja sa...

Ja men visst är det tjusigt när de där gröningarna äntligen börjar posera för kameran!
Men, vilken härlig blick Masai har i den sista bilden! Jag måste erkänna att jag är hemligt förälskad i Masai - men säg inget till honom - det är ju så skämmigt - typ ;)))!

/Anja

M/S Design sa...

Så söt han är när han spanar in den kommande sådden!
Mariana

Pia Gustafsson sa...

Åh så trevliga bilder det händer saker hos dig minsann. Läste nyss om sockblommor, det blir nog ett inköp här. Er fina hund är ju bara för go..Kram Pia

Ingrid sa...

Ja visst är det spännande med allt som håller på att titta upp! Kan ju bara hålla med alla andra som kommenterat: Masai er verkligen en charmig, vacker kille. Så är det ju nåt alldeles speciellt med eurasier!
Kram!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Oj vilken skillnad det är i hur långt växtligheten har kommit trots att det bara är mellan Skåne och Halland - fast det är klart, det är väl sådär 20-25 mil ändå...
Masai är verkligen för söt :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

Pilgrim sa...

Ormbunkar är så vackra! Måste skaffa mig massor...
Ha det bäst!
Kram Hélena

Mia sa...

Så kul att se vad som händer hos andra och jämföra med min egen trädgård, så fina och söta är inte mina ormöga än minsann.
/mia

Tant Otteskrufv sa...

Fina bilder på den första grönskan. Jag har hittat några gamla häften/böcker som du kanske är intresserad av, du som visat i tidigare inlägg att du hamstrat en del sådant? Utifall, så hör av dig till min epost.

Helén sa...

Åh, va fin Masai är....helt underbar bild ju! Våren har nog kommit längre hos dig än hos mig.....perenner som kommer upp igen:)//Helen

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Oj, vilken explosion hos dig! Hur grönt och vackert som helst. Här syns inga funkior. Haha, vilken skillnad på dina dagliljor mot mina:)). Ooo, nu blir jag lite orolig om mina ormbunkar dött...ser inga spår av liv där... Och sockblomman, vart har den tagit vägen...
Ha en fin kväll.
Kram Maria

Ulrika sa...

Åhh vad underbara bilder, hostor som kommit upp..avis och dagliljan oj..
Söt vovve!

Kram

blomsterdesign sa...

Så gullig Masai är! Det är väl härligt med husdjur. Själv har jag 2 katter. Bladen till dagliljan är verkligen vackra! Ljusgröna och fina! ha det bra! Kram Therese

Cattis och Eiras trädgårdsblogg sa...

Oj,
våren har kommit längre i Malmö än i Helsingborg :-D
Här visar Hostorna inte bladfärg ännu... Men allt är på gång och det är STOOORA knoppar överallt.
Kram, Eira

Tittis Trädgård sa...

Blir så avundsjuk när jag ser hur långt våren kommit hos dig!Här har hostorna bara börjat visa sig lite blygt.Åhh...sockblommor ...jag älskar dem..hade fullt av dem när jag bodde i Tomelilla..saknar dem verkligen.Måste nog hitta ett bra ställe för dem i min nya trädgård!/Titti