24 april 2012

Utplantering av sommarblommor...


Jaha - nu är det gjort. Point of no return liksom. Nu på morgonen har jag planterat ut mina första sommarblommor som varit på avhärdning sedan i fredags. Men det är inte jättedramatiskt - alla pellisarna står i krukor och kan flyttas in OM det blir frostrisk och blomman-för-dagen och himmelsblomman kan jag förhoppningsvis skydda om ifall att...
Armeringsnät är ju trädgårdsägarens bästa vän OCH en bra bultsax får jag väl tillägga. Klippte till ett lagom stort nät där blomman-för-dagen och blomsterböna ska svinga och klänga denna sommar. För att få stadga så brukar jag klippa av tvärpinnarna i nederkanten så att det går att köra ner nätet i krukan.Mot husväggen har jag planterat fler blomman-för-dagen där några har fått snören att snurra runt på och en ska klänga i fikonträdet var det tänkt. Få se om vi tänker likadant jag och blomman :-)
Så kul att ni gillar min halvknasiga omröstning om den finaste pensén här hos mig! Man får ju roa sig så gott det går och då tänker jag främst på er, mina kära bloggvänner uppe i norr, som fortfarande  visar snödrivor fast det snart är maj. Men ni kommer ifatt oss...

***
Röstningsknapparna hittar ni i högra listen där även de olika penséerna finns avporträtterade - fortsätt att rösta och hjälp mig att få klarhet i vilken som är snyggast!


Kramar från Anna Vattenkanna

15 uppskattade kommentarer :

Pilgrim sa...

Vad underbart att få plantera ut det första. Jag funderar på att börja avhärdningen av en hel del nu i helgen...Det börjar bli trångt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Malin sa...

Tjojhoo ojoj vad fint och befriande att få ut de första!
Vad fint du beskurit fikonet. Finfina övervallningar. Det värmer!
Jag har ett rejält lager med armeringsnät och en rejäl bultsax. Köpte min på Claes Olsson. Fick fråa efter det för de var undangömda bakom disk för de var så stöldbegärliga!!! 1 m långa handtag tänkte jag var gömmer man en sådan? Gälla att gå strakbent in och ur affären kanske?
Vi förbereder för att kunna lägga potatis i den delen av åkern. Det var en äng med lupiner, pepparrot, timotej och nässlor innan den plöjdes upp. Tror du att det finns några rötter???
Ha det fint

Anonym sa...

...Och där gick startskottet. Om du kan,kan jag här i Trelleborg. Börjar litet försiktigt i skyddade lägen... Ge mig en spade, nu!

Sofia

Helén sa...

Redan?? Nu blir jag avis...vill oxå ju! Men lär ju vänta ett bra tag då det fortfarande kallt på nätterna:(//helen

Bente sa...

Anna, hvad er det for en skøn pelargonie, du har der?
Den har jeg da vist ikke magen til! Den har en skøn farve!
Mon ikke det går at sætte planter ud nu, jeg er også startet. Vi VIL ikke have mere frost nu!!

LINDA sa...

Men åh så härligt att kunna flytta ut! Nu blev jag också sugen ... fast jag håller mig nog i växthuset ett litet tag till - trångt på golvet börjar det dock bli ;)

Kram
//Linda

Pia Gustafsson sa...

Vad glad jag blir av dina bilder. Det ser ju riktigt somrigt ut hos dig. Baljan med armeringsmattan är bäst har en liknande balja i växthuset som jag sått svartöga i. Får se vad den ska klättra på sedan. Kram Pia

Marie Lithén sa...

så härligt att du tänker på oss:)

Ett bra tag tills utplantering här men jag klurar på alternativ;)

Kram

Lotta sa...

Jag fegar lite till och stoppar om mina raringar med bubbelplast inför natten (sen glömde jag dem en morgon och kom hem till ett gäng svettiga hängiga plantor - jag vet inte vilken död som hade varit värst, men tack och lov repade de sig efter en sval natt). Jag har inte hört något bra ord för nyanvändning av gamla prylar men det engelska var ju perfekt, vi får väl låna det så länge.
Kramar

Lisa sa...

Grattis till sommarens fröjder! Tänk, att det skiljer så pass mellan oss trots ett inte alltför stort avstånd. Även om jag är en zon 1 (och lite 2) så har vi kalla nätter. Inte en massa minus men på nollan. Nae, jag håller mig till penseér ett tag till och njuter av dina fina bilder så länge = )

Kram, Lisa

Anna-Maria sa...

Nu är det röstat! Jepp vi norrlänningar hinner ikapp för nu har det regnat ordentligt!Yippiiiiii!

Lantis tantiz sa...

Läste just om dig i Kloka hem!!!!
Så fint!

Lotta sa...

Jag har mailat dig en fråga... :o)

/Lotta

Ulrika sa...

Vad underbart att äntligen få flytta ut, ser väldigt frodigt och härligt ut! Jag ska nog flytta ut lite till växthuset snart också!

Ha det bäst //Kram Ulrika

Ingrid sa...

Jag håller med "Anonym" i Trelleborg; Kan du, så kan jag. Men det får nog vänta till fredag, när man är lite ledig. Då kanske man kan hoppas på att det gråa vädret har gått över i värme och solsken;))
Alltid så härligt att kolla dina inlägg.
Kram!