11 april 2012

Var kommer inspirationen från?
Ibland får jag frågan var min trädgårdsinspiration kommer från - och det är inte helt enkelt att svara på... Men naturen är en ständig och outsinlig källa. Såklart den svenska underbara och skiftande som jag har ett innerligt förhållande med sen min tidiga barndom. Men även mer avlägsna naturintryck hjälper mig på traven...


Amazonas. Regnskog.Väldigt mycket grönt, väldigt mycket brunt och väldigt många olika former på bladverken. Växter lager på lager och i skikt efter skikt och så enstaka knallfärgade utropstecken bland allt det gröna... rött, gult chockrosa.
Brasilien och en pousada i Pantanal. Grova timmerstockar och enkla snickerier och mycket naturmaterial. Här hittar man ingen snickarglädje eller fantasifulla utsirningar - det ska vara praktiskt och funktionellt och det är vackert så. Fullt tillräckligt.
Så jag får nog svara på frågan att det är naturen som är min största inspirationskälla. Att jag försöker fånga en känsla och stämning... Och sedan vrider och vänder jag på mina intryck och idéer och försöker få fram själva essensen och resultatet blir en fri tolkning omsatt i en trädgårdsyta.Just denna naturupplevelse gav mig mycket inspiration inför anläggandet av min lilla djungel - men det har ni väl redan räknat ut?

Kramar från Anna Vattenkanna

9 uppskattade kommentarer :

Pettas sa...

Du har så rätt!:)
Inspirationen finns i naturen runt omkring, var man än befinner sig i världen, men också på bloggar som dina och andras.
tack för att du delar med dig!

Karin

Bondjantan sa...

Förstår vad du menar med naturen som inspirationskälla. Var ute i går i regn och blåst med hunden på en långpromenad i skogen. Attans vad vackert det var även om vädret sög...eller kanske det var därför det var så härliga gröna färger överallt?!

idehaven sa...

Hej Anna.

Dejligt indlæg om inspirationen fra den store verden

Hav en god dag
Helga

Ruben sa...

Du har verkligen omsatt din inspiration på ett fantastiskt sätt i din trädgård!

Ha det gott!
/Ruben

Pia Gustafsson sa...

Naturen är fantastisk. Jag samlar intryck i minnet från allt möjligt och vips så plockar jag fram det när det behövs. Oftast kommer det från naturen hos mig med men, lika gärna från något jag sett i arkitekturer eller annat som människan skapat. Bra med fantasi är det i alla fall. Kram.

I Tages trädgård sa...

Vilket härligt inlägg, och jag ser din trädgård i alla de vackra bilderna! Även för mig ger naturen ständig inspiration, men även andra saker. Kan gå loss på en färg, ett inredningsreportage eller en sång och få nya tankar till trädgården. Jag ser min trädgård som en målarduk! :) När jag var yngre var jag avundsjuk på folk som hittat en konstform att utvecklas i, som sång, gitarrspel, måleri eller nåt annat. Jag försökte, gick på keramikkurs, sjöng i kör. Men det var när jag fick min trädgård som det klickade. Det här är min grej, här flödar min kreativitet och för det är jag så tacksam! Jag hittade hem till sist. :)

Tack Anna, för att du själv alltid ger så mycket inspiration. Du är som en flaska bubbelvin! :)

Onsdagskram från Hanna

Ranunkel i rabatten sa...

Så resesugen jag blir! Nästa resa går för min del går till NY där ska jag bland annat besöka The High Line http://www.thehighline.org/
I maj bär det av!

Cattis och Eiras trädgårdsblogg sa...

Resor är en fantastisk inspiration! Vad häftigt med Amazonas!!! WOW!

När jag scrollade ner och tittade på bilderna tänkte jag direkt på din trädgård så jag fnissade när jag kom till textraden: ... men det har ni väl redan räknat ut?

Jag och Cattis ska snart till England och bl a besöka Penny Snell´s trädgård (ordföranden i NGS). Ska bli kul!

Kram, Eira

Lotta sa...

Naturen är också min stora inspirationskälla, ingen dag är den andra lik och det blir nya skiftningar hela tiden. Jag får ofta frågan om jag är hemmablind eller " du är väl trött på utskiten" men jag njuter till fullo var dag och hittar alltid nya saker att glädjas över.
Kul att få en snabbresa i Amazonas, jag kan rekomendera Chile från norr till söder om du inte varit där.
Kram Lotta